Aluminium- eller träpersienner?

För ett tag sedan blev vi kontaktade av en läsare som gick i tankar om att byta persienner i Stockholm. Eftersom han gillat våra tidigare guider så undrade han om vi hade några tips när det kommer till persienner eftersom han velade om han skulle välja aluminium- eller träpersienner. Självklart lovade jag honom att ge min syn på saken!

Aluminiumpersienner

Den klassiska aluminiumpersiennen känner nog de flesta igen eftersom de återfinns i de flesta svenska hem. De är nämligen perfekta för att styra hur dagsljuset kommer in i hemmet. Fördelen med dessa typer av persienner är att de oftast håller en mycket och hög kvalitet, vilket innebär att de håller väldigt många år. Jag har exempelvis bekanta som haft sina persienner i 30 år.

En annan stor fördel med dessa typer av persienner är att de enkelt kan anpassas efter dina fönster, vilket är väldigt snyggt.

 

Träpersienner 

Träpersienner är något som blivit allt mer populärt under de senaste 10-20 åren. Precis som namnet antyder så har dessa typ av persienner lameller av trä, vilket kan vara väldigt snyggt ifall du exempelvis har parkettgolv. En annan fördel med dessa modeller är att du kan välja mellan olika träfarger och stegband i olika färger. Något som gör att du har större valmöjligheter och kan skapa din egna persienn.

 

Slutsats 

Så, vilken typ av persienn ska man då välja?

Ifall du inte är speciellt brydd om utseendet, utan önskar en vanlig persienn som fyller sin funktion och håller i många år framöver, skulle jag rekommendera modellen med aluminium. Om du däremot bryr dig mer om utseendet och vill kunna skräddarsy dina persienner för att passa din övriga inredning, skulle jag istället rekommendera träpersienner.

Jag hoppas att detta var till någon hjälp. Lämna gärna en kommentar och berätta om vad du vill läsa mer om här på 2Homes!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

femton + sex =