Piffa upp badrummet utan att göra en storrenovering

Köket och badrummet, de är rum som oftast innebär mest påfrestning att renovera, genast blir det mycket mer komplicerat att laga mat, duscha och gå på toa. Därför drar man sig gärna för den typen av renovering. Därför kommer här några alternativ till hur du kan förnya ditt badrum utan att behöva ge dig på en renovering.

  1. Jobba med färg.

Idag behöver du inte byta ut alla kakelplattorna för att ändra färgen. Istället kan du med självhäftande kakeldekor, snabbt, billigt och smidigare ändra färgen till det du hellre vill ha. Om du inte har kakelväggar går det kanske ännu smidigare att tapetsera om. Det du då ska tänka på är fukten. I badrum krävs speciell våtrumstapet, så att inga fuktskador uppstår. Ett annat alternativ är att måla vilket också kräver att du grundar med en speciell våtrumsprimer.  Sedan är det bara att gå loss med färgen. 

2. Jobba med ljus.

Släpp in ljuset, byt lampor eller sätt upp spottar. Ljuset gör väldigt mycket för ett rum. Det påverkar till och med hur färger faktiskt ser ut. Röd är olika röd beroende på i vilket ljus du ser det. Ja, i mörker ser den helt svart ut. Därför kan du göra mycket genom att förändra ljuset.

3. Jobba med detaljerna.

Det här är det förmodligen enklaste sättet att åstadkomma en förändring — att förnya detaljerna och därmed ge badrummet en ny profil. Det kan röra sig om att byta ut badrumsmattan, köpa en ny tandborstmugg eller sätta upp en ny plansch på väggen. Enklast jobbar du med förvaring. Kanske ska du öppna upp den istället för att gömma allt i tunga skåp. Små saker som kan göra så mycket.

Ett bra tips när du försöker piffa upp badrummet är att inte enbart arbeta med färger. Att jobba med form och material är ett annat sätt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

9 + tre =