Trendspaning: de svenska hemmen

Att spana efter trender och försöka förutse vad som kommer att vara populärt framöver är något som är otroligt kul. I denna artikel tänkte vi därför dela med oss av de trender som är populära i de svenska hemmen idag, samt vad som kan tänkas att ta fart framöver. Häng på!

Köksluckor till IKEA stommar 

Ifall du är inredningsintresserad eller bara har läst nyheterna på senaste tiden, har du troligtvis inte kunnat missa denna trend där företag ”rider på IKEAs våg”, som media skulle beskriva det. Personligen tycker jag denna trend är helt fantastisk och gör det möjligt för fler människor att ta del av högkvalitativ design.

För dig som inte hänger med om vad jag pratar om så har det blivit otroligt populärt med företag som tillverkar toppar, garderobsdörrar och köksluckor till Ikea stommar. Något som innebär att du handlar en vanlig och prisvärd köksstomme från Ikea för att sedan skräddarsy och beställa dina alldeles egna köksluckor från ett annat företag. Vanligtvis kan du välja att få luckorna i valfri kulör, välja beslag och handtag.

Guld & brons i kök och badrum

När vi väl är inne på kök så tänkte jag att vi fortsätter på den inslagna vägen. En trend som varit het under ett tag nu är att använda sig utav guld och brons i kök och badrum. Vanligtvis handlar det om att man väljer detaljer som kranar, handtag eller liknande i guld eller brons. En populär trend som jag tror helt klart kommer att hålla i sig framöver!

Jag skrattade exempelvis litegrann för mig själv när jag kollade på Husdrömmar på SVT tidigare i veckan. Alla tre som medverkat i de tre senaste avsnitten har nämligen haft detaljer i guld och bronsfärg i både kök och badrum!

Textilier

En annan trend som jag tycker att man börjar se mer och mer av är användandet av textilier. Överallt tycker jag att man börjar se allt mer stolar och andra möbler som kläs med textil. En trend som kanske inte faller mig i smaken, men det ska bli spännande att se hur den utvecklas.

Vilka trender märker du av för tillfället och vilka tror du kommer att växa fram framöver? Dela med dig av dina tankar i kommentarerna nedan!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

16 + 8 =